Actuele informatie over faillissementen en opschortingen

Koppelingsset

Bron: FaillissementsDossier.be   |  10 augustus 2019  |  Lees het volledige artikel
De koppeling is een belangrijk systeem in voertuigen die voorzien zijn van een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. De belangrijkste functies zijn het overbrengen van het koppel, het soepel aangrijpen van de versnellingen en het beperken van torsievibraties.

De werking van het merendeel van de koppelingen berust op wrijvingskracht. De koppeling maakt het mogelijk om het vermogen van de motor gefaseerd in te zetten als het voertuig vanuit stilstand wegrijdt, de overdracht van het vermogen wordt bij het wisselen van de versnelling onderbroken en bij het tot stilstand brengen van het voertuig stopt de krachtoverbrenging. Bij een geheel ingeschakelde koppeling (het koppelingspedaal staat in de hoogste positie) wordt het motorvermogen van de motor naar de versnellingsbak overgebracht, resulterend in een aandrijving van de wielen. Bij het ontkoppelen van de koppeling (het koppelingspedaal is helemaal ingedrukt) wordt het motorvermogen naar de transmissie stopgezet, waardoor de motor kan blijven draaien zonder dat de wielen worden aangedreven. Bij het verstrijken van een voorgeschreven vervangingstermijn of als er aanwijzingen voor mankementen zijn, bijv. schakelproblemen, afwijkende geluiden van de versnellingsbak en dergelijke, zullen de onderdelen van de koppeling moeten worden vervangen.


Veel webshops verkopen koppelingssets die gewoonlijk uit een koppelingsdeksel, koppelingsplaat en ontkoppelingslager bestaan. Bij ernstigere schade, die dikwijls het gevolg is van sportief en onachtzaam rijden, kan het nodig zijn om het vliegwiel te vervangen. Een aantal producenten verkopen uitgebreide koppelingssets met een enkel of dubbel massa vliegwiel en koppelingscilinder. De eigenaar van een voertuig kan gissen welk onderdeel exact aan vervanging toe is, maar wij adviseren u om naar een servicepunt te gaan, waar vakmensen de koppelingsconditie kunnen vaststellen, de eenheid kunnen demonteren en de versleten delen door nieuwe exemplaren kunnen vervangen. Ongeacht de set of het losse onderdeel dat u wilt bestellen, laat uw keuze altijd vallen op erkende producenten die betrouwbare kwaliteitsproducten verkopen Auto-onderdelenshop.be.

Wie is

Faillissementen en opschortingen per regio


Advertising

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.


Overig

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland