Actuele informatie over faillissementen en opschortingen

 

Effectieve uitverkooppromotie bij (nakende) faillissementen

Door:
FaillissementsDossier.be
  |  21 november 2023
Bedrijven die het economisch moeilijk hebben, kunnen overwegen om hun inventaris te liquideren door middel van een uitverkoop. Hiervoor hoeven ze de uitspraak van het faillissement niet af te wachten. Het promoten van een dergelijke uitverkoop is cruciaal om snel en effectief van overtollige voorraad af te komen. Een goed geplande en uitgevoerde promotie kan het verschil maken tussen een succesvolle uitverkoop en een gemiste kans.

Folders drukken en uitdelen

Uitverkopen trekken vaak veel bewoners uit de lokale regio. Dit is dan ook de ideale plaats om de uitverkoop te promoten. Daarom is folders drukken en uitdelen een erg goed idee. Folders zijn tastbaar, opvallend en kunnen een groot bereik hebben. Bovendien is folders drukken relatief goedkoop. Je kunt ze uitdelen op de lokale markt en je kunt ze in de brievenbussen stoppen. Je kunt ook folders achterlaten in winkels, frituren en cafés in de regio om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Zorg er wel voor dat ze opvallen met heldere, aantrekkelijke ontwerpen en duidelijke informatie over de uitverkoop. Denk aan hoge kortingen en unieke aanbiedingen die alleen tijdens de uitverkoop gelden.

Online en offline promotie combineren

Naast folders drukken, is het belangrijk om een gecombineerde online en offline marketingstrategie te hanteren. Gebruik sociale media, je website en e-mailmarketing om de uitverkoop te promoten. Zorg dat de boodschap consistent is met die in de folders. Zo versterken je online en offline inspanningen elkaar. Als je beslist om online te adverteren, bijvoorbeeld op sociale media, is het belangrijk om je boodschap goed af te stemmen op je doelpubliek.

Speciale aanbiedingen en deals

Een uitverkoop trekt veel volk als er koopjes te doen zijn. Het is dan ook belangrijk dat je communicatie hierop focust. Vermeld bijvoorbeeld de grootste kortingen die gelden. Een slogan als “Kortingen tot 70%!” werkt bijvoorbeeld erg goed. Vermeld ook duidelijk van wanneer tot wanneer de uitverkoop loopt en wanneer de deuren openen.

Persoonlijk contact zoeken

Mensen voelen zich vaak aangetrokken tot het menselijke aspect achter een uitverkoop. Op je website kun je bijvoorbeeld vertellen waarom de uitverkoop plaatsvindt. Je kunt uitleggen wat er verkeerd is gelopen, bijvoorbeeld economische terugval door corona of een ziekte. Stuur bijvoorbeeld een persbericht uit waarin je het persoonlijk verhaal opneemt of vertel je verhaal op je website of via sociale media. Dit trekt gegarandeerd de aandacht.

Promotie langs de weg

Een andere belangrijke tip voor het promoten van je uitverkoop is het effectief inzetten van spandoeken, affiches en bewegwijzering. Deze visuele tools trekken de aandacht en leiden klanten naar je winkel of verkooppunt. Grote, heldere spandoeken op strategische locaties (drukke kruispunten, winkelcentra of in de buurt van je winkel) kunnen een grote stroom van geïnteresseerde klanten genereren. Affiches kunnen worden opgehangen in lokale cafés, bibliotheken, gemeenschapscentra en andere openbare plaatsen waar je doelgroep komt. Zorg telkens voor duidelijke en consequente bewegwijzering vanaf deze punten naar je uitverkooplocatie. Houd wel rekening met de regels die gelden voor bewegwijzering langs de weg. De gemeente kan je hierover adviseren.

Meer faillissement nieuws
Faillissement? Hulp van een advocaat FaillissementsDossier.be | donderdag 29 februari 2024
Nieuwe faillissementen van 29 februari 2024 Van de redactie | donderdag 29 februari 2024
Nieuwe faillissementen van 28 februari 2024 Van de redactie | woensdag 28 februari 2024
Nieuwe faillissementen van 27 februari 2024 Van de redactie | dinsdag 27 februari 2024
Nieuwe faillissementen van 26 februari 2024 Van de redactie | maandag 26 februari 2024

Faillissementen en opschortingen per regio


Advertising

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.


Overig

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland