Actuele informatie over faillissementen en opschortingen

 

Hoe kun je de aankoop van je zakelijke pand financieren?

Door:
FaillissementsDossier.be
  |  22 maart 2024
Ben je van plan om een (ander) bedrijfspand te kopen, maar weet je nog niet helemaal hoe je dit kunt financieren? Je kunt in dat geval het beste een zakelijke hypotheek afsluiten. Dit is de lening voor ondernemers die aan hun bedrijf willen werken en die willen investeren in vastgoed. Aan deze zakelijke lening is echter wel een aantal voorwaarden gekoppeld. In dit artikel leggen we je uit wat je van een zakelijke lening mag verwachten, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je hem online kunt aanvragen. Mocht je dus al op korte termijn geld nodig hebben, dan kan dat via je bank snel geregeld worden.

Een hypotheek voor de aanschaf van een bedrijfspand

Als je een zakelijke hypotheek aanvraagt, mag je deze ook alleen maar gebruiken om een bedrijfspand te kopen dat je zelf gaat gebruiken. Het is dus niet toegestaan om je zakelijke hypotheek te gebruiken voor een pand dat je als belegging aankoopt. Bovendien moet het over bestaande bouw gaan. Je kunt de taxatiewaarde van het pand als hypotheek toegewezen krijgen. Je kunt bij je bank een gesprek aanvragen met een adviseur. Die zal samen met jou kijken naar je financiën en je laten zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt vervolgens een aanvraag indienen waarop de bank met een voorstel zal komen. Je hebt daarna twee weken de tijd om over dit voorstel na te denken. Accepteer je het aanbod, dan kan het geld al binnen een paar dagen op je rekening staan.

Wil je een vastgoed kopen voor commercieel gebruik?

Wanneer je vastgoed wilt kopen om dat vervolgens te verhuren aan anderen, kun je niet een zakelijke hypotheek aanvragen. Voor het bekostigen van commercieel vastgoed moet je een zakelijk krediet aanvragen. Je bank kan tot 65% van de aankoopwaarde van je vastgoed financieren. Wanneer je het pand verduurzaamt, komt daar nog eens 10% extra bij omdat banken het belangrijk vinden om aan duurzame projecten bij te dragen. Zoals je ziet, kun je minder geld lenen wanneer je commercieel vastgoed wilt kopen. Voor de rest is de procedure gelijk. Je kunt een gesprek aanvragen met een adviseur van je bank die je kan vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze kunt benutten. Je kunt met deze lening allerlei vormen van vastgoed kopen, denk bijvoorbeeld aan winkelpanden, kantoorpanden maar ook woningen, hotels en vakantieparken. 

Vraag je hypotheek of lening online aan

Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, kun je vandaag nog online een aanvraag indienen. Zorg ervoor dat je je jaarverslag met recente jaarcijfers bij de hand hebt, dat je het taxatierapport van het pand dat je wilt kopen kunt overhandigen en dat je de afschriften van je bank kunt laten zien. Mocht er meer nodig zijn, dan zal de bank je dit laten weten. Maak vandaag nog een afspraak om te horen welke kansen je kunt grijpen door een zakelijke hypotheek of zakelijk krediet aan te vragen.

 


Faillissementen en opschortingen per regio


Advertising

Adverteren op deze site? Kijk hier voor uitgebreid informatie over de mogelijkheden, tarieven en formaten.


Overig

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland